GoodStat
Strona główna
GoodStat — fora dyskusyjne Gastronomia i HoReCa Sezon jesienny i drastyczne spadki zamowien - jak sie do tego przygotowac?

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sezon jesienny i drastyczne spadki zamowien - jak sie do tego przygotowac?

RE: Sezon jesienny i drastyczne spadki zamowien - jak sie do tego przygotowac?

U nas od poczatku wrzesnia widac wyraznie. Ludzie wracaja do szkol, pracy, robi sie nudniej z zakupami. E-commerce leci w dol a ja siedze z zapasami. Reklamy drozsze, konwersje gorsze, towar czeka na wysylke. Tylko u mnie tak czy to ogolny trend? Co robic?
Odpowiedz

u mnie tez tak bywa z remontem, we wrzesniu ciezej wygospodarowac czas bo dzieciaki wracaja do szkoly i wszystko sie przesuwa
Odpowiedz

Ale nie szukam wymowek tylko rozwiazan. Raczej musimy sie dostosowac do sezonu. Kampanie na wrzesien musialy byc zaplanowane wczesniej, nie teraz. To nie trend, to cykl roczny.
Odpowiedz

Co zatem powinno się zmienić w budżetach? Redukcja czy zmiana kanałów? Pytam bo też mam podobny problem.
Odpowiedz

no to sie wyjasnilo
Odpowiedz

Przeszłam przez to wiele razy. Kiedy gości ubywa, stawiam na akcje lojalnościowe dla stałych klientów. Wysyłam SMSy, maile o promocjach. Czasami pomaga zniżka na dania dnia albo wrześniowa oferta specjalna. To może nie dużo, ale pomaga przetrwać słabszy okres.
Odpowiedz

Dokladnie @Katarzyna_Wojcik, to sie sprawdza. Zamiast sie skarzyc na sezon, trzeba grac sezonowo. Moze nie bedzie cudu ale cos sie uda.
Odpowiedz

dokladnie
Odpowiedz

Generalnie zgadzam sie ale nie zawsze masz budzet na testowanie nowych kanalow na jesien. Wszystko kosztuje. Czasem lepiej poczekac do listopada albo grudnia kiedy rzeczywiscie ludzie kupuja wiecej.
Odpowiedz